Transnistria şi Găgăuzia

CHIŞINĂUL SOLICITĂ TIRASPOLULUI SĂ NU POLITIZEZE SITUAŢIA ŞI SĂ RESPECTE PROCEDURA DE IMPORT AL MEDICAMENTELOR

26 martie, 2020

Biroul Politici de Reintegrare îndeamnă autorităţile Transnistriei să nu politizeze situaţia privind importul de medicamente şi să respecte procedurile necesare.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al instituţiei, Biroul a respins reproşurile Tiraspolului privind zăbovirea maşinilor cu medicamente pentru Transnistria, menţionând că face tot posibilul pentru a asigura locuitorii din stânga Nistrului cu toate cele necesare.

Biroul aminteşte că Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) este obligată să asigure eficiența şi inofensivitatea medicamentelor. Pentru examinarea solicitărilor agenților economici ce operează în regiunea transnistreană există o procedură accelerată, de 3-5 zile lucrătoare, în funcție de volumul solicitat de mărfuri, precum și cu transmiterea documentației necesare către AMED, în prealabil.

„În cazul în care documentele necesare sunt depuse în prealabil, nu poate fi vorba de nicio întârziere. Partea transnistreană nu trebuie să politizeze această situație, ci să informeze agenții economici interesați despre procedurile clare, pentru a nu acuza ulterior Chişinăul”, a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.26 15:49 Zosim
    Macar acum gasiti va compromisuri!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.