Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA AU FOST ÎNREGISTRATE TREI DECESURI, IAR CAUZA PROBABILĂ AR FI CORONAVIRUSUL

01 aprilie, 2020

În spitalul raional din Slobozia, transformat în spital de boli infecțioase pentru tratamentul pacienților cu COVID-19 din Transnistria, au decedat trei pacienți.

Potrivit agenției INFOTAG, centrul operațional a comunicat că primul deces este al unei femei din Tiraspol, în vârstă de 55 de ani, care a fost internată în instituţia medicală cu pneumonie bilaterală. După deces, probele prelevate au arătat că ea era infectată cu coronavirus.

În ajun, o femeia din Slobozia, în vârstă de 59 de ani, a fost adusă la spital cu ambulanța, fiind internată cu pneumonie bilaterală. Femeia mai avea și diabet zaharat. Pacienta a fost internată imediat în secția de terapie intensivă, a fost conectată la aparat de ventilaţie artificială, dar a murit în scurt timp. Există suspiciunea că şi ea a fost infectată cu coronavirus. Probele au fost trimise la Chișinău pentru analiză.

În al treilea caz, a decedat un bărbat din Tiraspol, în vârstă de 70 de ani, cu insuficiență renală cronică și pneumonie bilaterală. Diagnosticul de infecție cu coronavirus nu a fost încă confirmat.

Marți, șase transnistreni au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Este vorba despre patru locuitori ai Tiraspolului (un bărbat în vârstă de 56 de ani și trei femei născute în anii 1967, 1969, 1949), o femeie din Bender de 59 de ani și o locuitoare a satului Sucleia, raionul Slobozia, născută în 1964.

Astfel, numărul persoanelor infectate în regiune a ajuns la 24. În același timp, 31 de probe au avut rezultate negative. Persoanele în cazul cărora coronavirusul nu a fost confirmat vor fi externate din spital pentru tratament ambulatoriu. Ei urmează să respecte regimul de autoizolare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.