Transnistria şi Găgăuzia

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII AL TRANSNISTRIEI A ELABORAT UN PLAN DE ACŢIUNI PENTRU SPITALIZAREA PERSOANELOR CU COVID-19

03 aprilie, 2020

Ministerul Sănătății al autoproclamatei RMN a prezentat la ședința guvernului un mecanism de acţiuni pentru spitalizarea persoanelor suspectate de COVID-19.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul guvernului transnistrean, se presupune că, mai întâi, pacienții sunt internați în secţia locală de boli infecțioase, care va fi un spital provizoriu, şi tot aici vor fi colectate probe și trimise la laborator. După infecția cu coronavirus se confirmă, pacientul va fi transferat la spitalul raional din Slobozia, care se va ocupa de tratament, inclusiv al pacienţilor în stare gravă.

Conform rezultatelor reviziei efectuate la instituțiile din subordine, au fost identificate locuri pentru crearea spitalelor provizorii. Camenca este gata să primească până la 40 de persoane, Rîbniţa – 220, Dubăsari – 160, Grigoriopol – 20, Bender – 50, Tiraspol – 150, Slobozia – 300.

Potrivit prognozei pesimiste, regiunea poate avea nevoie de aproximativ 2300 de paturi pentru plasarea pacienților cu diferite stări de gravitate. Pentru organizarea spitalelor provizorii suplimentare, este planificată utilizarea obiectelor sportive, care vor trebui să fie amenajate.

Viceministrul sănătății, Cristina Albul, a menţionat că în Transnistria au fost aduse 850 de cutii cu medicamente antivirale recomandate de OMS pentru tratamentul infecției cu coronavirus.

„În medie, acest medicament va fi suficient pentru aproximativ 3-4 mii de oameni, dacă ţinem cont de recomandările OMS privind durata de aplicare a acestuia timp de 3-5 zile. Conform prognozelor noastre, acest lucru va fi suficient pentru noi”, a remarcat ea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.