Transnistria şi Găgăuzia

AUTORITĂŢILE TRANSNISTRIEI SOLICITĂ RUSIEI SĂ TRIMITĂ TESTE ŞI SPECIALIŞTI PENTRU LUPTA CU CORONAVIRUSUL

23 aprilie, 2020

Autoritățile Transnistriei poartă negocieri cu colegii ruși pe tema „furnizării în RMN a unui lot suplimentar de teste și posibilităţii de a trimite specialiști (în special, virusologi, epidemiologi și specialiști în boli infecțioase) pentru a sprijini medicii transnistreni”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul cabinetului de miniştri al regiunii, despre aceasta a comunicat premierul Alexandr Martînov joi, în cadrul ședinței centrului operațional.

Ministrul interimar al sănătăţii, Elena Kulicenko, a informat că, la indicaţia premierului, au fost pregătite e-mailuri către medicii-șefi a două instituții medicale din Moscova, care tratează pacienții cu diagnosticul de coronavirus.

„Scopul este de a stabili contacte cu medicii ruși și de a primi consultanţă cu privire la problemele legate de tratamentul pacienților cu COVID-19”, a explicat ea.

Potrivit datelor de joi dimineață, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Transnistria a crescut la 338, dintre care 16 persoane au decedat, 23 s-au vindecat, iar 299 se află la tratament. Cel mai mare număr de persoane infectate sunt în Tiraspol (190), în raionul Slobozia (65), raionul Dubăsari (31) și Bender (26).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.24 12:15 Fima
    De ce in asa situatia catastrofala Moldova nu da mina de ajutor?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.