Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE IGOR DODON VA DISCUTA CU CONDUCEREA TRANSNISTRIEI DESPRE CIRCULAȚIA PASAGERILOR DIN SATELE RAIONULUI DUBĂSARI

02 iunie, 2020

Preşedintele Igor Dodon intenţionează să discute cu conducerea Transnistriei despre circulația pasagerilor din satele raionului Dubăsari. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de facebook, menţionând că a discutat acest subiect la întrevederea de luni cu preşedintele raionului, Grigore Filipov.

„În mod special ne-am axat pe situația din satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi, care sunt situate pe malul stâng al Nistrului și care practic s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova, după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit pînă la 15 iunie regimul stării de urgență”, a constatat Preşedintele.

Potrivit lui, locuitorii satelor respective sunt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucât drumul care uneşte aceste patru localităţi cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean și, la momentul dat, este blocat de către structurile transnistrene.

„Bacul plutitor nu face faţă fluxului de transport auto și. în consecinţă, oamenii sunt nevoiți să stea în rând aici din noapte. I-am comunicat domnului Filipov că intenţionez să discut această situație cu conducerea Transnistriei, ca să identificăm soluţii pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.02 10:22 David
    Dl Crasnoselischii are argumente, da dl Dodon numai declasratii goale...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.