Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA A CALIFICAT DREPT PROVOCARE INCIDENTUL CU REŢINEREA FERMIERULUI MOLDOVEAN

05 iunie, 2020

Copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, a calificat drept provocare declarația lansată în ajun de Biroul Politici de Reintegrare cu privire la un nou incident în Zona de Securitate, legat de activitatea echipelor mobile ale structurilor de ordine transnistrene.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa regională, el consideră că miliţia a reținut în mod justificat mașina, „pe scaunele din față fiind patru persoane, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a exploatării mijlocului de transport”.

„Nu este pentru prima dată când Chişinăul face insinuări în jurul intensificării regimului de control de către Transnistria în condiţiile pandemiei, în ciuda faptului că aceste măsuri sunt determinate exclusiv de necesitatea monitorizării minuţioase a respectării carantinei. Ceea ce s-a întâmplat în Zona de Securitate şi reacția părții moldovenești care a urmat este un nou atac planificat, care vizează discreditarea operațiunii de menținere a păcii și a eforturilor eficiente evidente ale Transnistriei de combatere a pandemiei”, spune Beleakov.

Potrivit fostului viceministru al afacerilor interne, „așa-numitul „incident” pomenit de propaganda moldovenească este de fapt o altă provocare destul de primitivă a Chișinăului cu utilizarea cinică a propriilor cetățeni ca instigatori ai conflictului, iar apariția imediată şi aparent întâmplătoare a unui număr mare de reprezentanți ai organelor de drept din Moldova la locul întâmplării este o confirmare a caracterului regizat al evenimentelor”.

El nu a exclus că „incidentul” a fost provocat de către cei cărora „nu le-a plăcut faptul că președinții Moldovei și Transnistriei au ajuns în ajun la soluții constructive pe marginea unui şir de probleme, inclusiv simplificarea regimului de trecere a frontierei transnistrene de către cetățenii moldoveni care locuiesc în anumite localităţi ale raionului Dubăsari”.

Beleakov i-a recomandat reprezentantului politic al RM (vicepremierului Cristina Lesnic - „I.”) „să nu depășească limitele competenței sale și să nu se implice în activitatea CUC, ci să se concentreze pe îndeplinirea cu responsabilitate a tuturor angajamentelor asumate anterior de Moldova în procesul de negocieri în vederea soluţionării cât mai rapide a multor probleme socio-economice”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.06 14:37 Ivan
    On tacoi, on vsegda v teme, ego na meachine ne provedes...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.