Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE MOLDOVEI A DECLARAT CĂ SUSŢINE DIALOGUL PERMANENT ŞI CONSTRUCTIV CU LIDERUL TRANSNISTRIEI

19 iunie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a declarat că susţine dialogul permanent şi constructiv cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a spus vineri, la emisiunea „Preşedintele răspunde” de pe pagina sa din reţelele sociale.

„Ne ocupăm foarte activ și strâns de problemele reglementării transnistrene. Avem un dialog foarte constructiv, bun, continuu cu Krasnoselski. Am avut o discuție telefonică în urmă cu câteva săptămâni. La prima etapă, am reușit să deblocăm parțial circulaţia oamenilor peste Nistru. Dar vom continua să lucrăm în această direcție. Poziția noastră, a Chișinăului, este că circulaţia trebuie să fie absolut liberă, fără restricții și prezentarea documentelor”, a spus Dodon.

Potrivit lui, pe lângă problema liberei circulaţii, mai trebuie soluționate două probleme urgente – a telecomunicațiilor și restabilirii comunicării între malurile Nistrului, precum și funcționarea sistemului bancar.

„Vom lucra la aceste probleme pentru a propune ulterior soluții în cadrul negocierilor în formatul „5+2”. Despre acest lucru am convenit în cadrul vizitei în Moldova a reprezentantului special al Președintelui în exerciţiu al OSCE, Thomas Mayr-Harting”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.19 19:10 David
    Na nado tolico vidavati jelaemoe za deistvitel,noe, horoso!
  2. 2020.06.19 19:15 Maria
    Constructivitatea despre care ne spune dl Dodon inseamna '0' din pacate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.