Transnistria şi Găgăuzia

MOLDOVA NU RECUNOAŞTE ŞI NICI NU VA RECUNOAŞTE INDEPENDENȚA ABHAZIEI ŞI OSETIEI DE SUD – PREȘEDINTELE IGOR DODON

26 iunie, 2020

Republica Moldova nu recunoaşte şi nici nu va recunoaşte independența Abhaziei şi Osetiei de Sud. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat Președintele Igor Dodon, vineri, la emisiunea sa săptămânală „Președintele răspunde” de pe reţelele sociale.

Un jurnalist l-a întrebat pe Președinte cum s-a simțit la Parada Victoriei alături de liderii separatiști din Abhazia și Osetia de Sud, care au fost invitați și ei la acest eveniment.

„Gazda a decis pe cine și cum să invite la Parada Victoriei. În ceea ce privește Abhazia și Osetia de Sud, Moldova nu a recunoscut și nu recunoaște independența acestor regiuni. Sunt sigur că participarea la Parada Victoriei, inclusiv a celor 75 de militari moldoveni, este un motiv de mândrie pentru cetățenii Moldovei. Și vizita la Moscova, problemele pe care le-am discutat sunt în interesul majorității absolute a cetățenilor țării”, a spus Dodon.

El s-a pronunţat din nou pentru o politică externă echilibrată.

„Administrația prezidențială elaborează un concept corespunzător de politică externă. Cred că, la toamnă, documentul va fi prezentat Parlamentului. Urmăm principiul politicii externe echilibrate, cooperarea atât cu estul, cât și cu vestul. Din păcate, uneori, pozițiile noastre nu coincid cu poziția Ministerului de Externe. Aceasta este o realitate, avem un guvern de coaliție, toate opiniile trebuie luate în considerare. Dar pe problemele principiale încercăm să coordonăm pozițiile pentru a veni cu o singură poziție oficială”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.26 17:54 Galina
    Nu cred ca dl Dodon asa si crede cum declara...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.