Transnistria şi Găgăuzia

BAŞCANUL GĂGĂUZIEI A DISCUTAT CU AMBASADORUL JAPONIEI ÎN RM DESPRE POSIBILITĂŢILE DE COOPERARE ECONOMICĂ

08 iulie, 2020

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a discutat miercuri cu Ambasadorul Japoniei în Moldova, Katayama Yoshihiro, despre posibilităţile de cooperare economică.

Potrivit agenţiei INFOTAG, interlocutorii au discutat rezultatele forumului de afaceri moldo-japonez, care a avut loc online în luna mai curent. La forum a participat şi Autonomia Găgăuză. Diplomatul a menționat că acest eveniment a dezvăluit potențialul Găgăuziei pentru businessul japonez.

Potrivit serviciului de presă al Comitetului Executiv al Găgăuziei, „părțile au remarcat eficiența înaltă a cooperării din ultimii ani”. Cu sprijinul Japoniei, în Găgăuzia au fost implementate proiecte sociale într-o serie de instituții de învățământ.

„Autoritățile Găgăuziei au cooperat strâns cu Ambasada Japoniei pe dimensiunea problemelor economice, astfel că în autonomie a fost implementat cel mai mare proiect investițional și au fost deschise noi locuri de muncă, a spus başcanul.

Ea a subliniat că autonomia este interesată de continuarea cooperării constructive cu Japonia.

„Autoritățile autonomiei iau în calcul posibilitatea de a participa la programul de modernizare a tehnicii și echipamentelor agricole, pe care partea japoneză îl implementează în condiţii de creditare. Totodată, Găgăuzia a solicitat finanțare în cadrul programului Kusanone. Este vorba despre achiziția de echipament medical unic și reconstrucția unui complex sportiv”, a adăugat Vlah.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.