Transnistria şi Găgăuzia

MOLDOVA INSISTĂ PE LIBERTATEA DE MIŞCARE A ELEVILOR ŞI PROFESORILOR DIN REGIUNEA TRANSNISTREANĂ

07 august, 2020

Moldova insistă asupra liberei circulații a 1.500 de studenți și a aproximativ 400 de profesori din școlile moldovenești din regiunea transnistreană. Agenţia INFOTAG, cu referire Biroul pentru reintegrare, această poziție a fost confirmată ieri de către delegația Republicii Moldova la reuniunile grupurilor de experți (de lucru) în domeniul educației.

Reprezentanții Chișinăului și-au informat colegii de la Tiraspol despre modalitățile de a asigura funcționarea școlilor în noul an şcolar, având în vedere dificultățile generate de situația epidemiologică.

Delegația a amintit că „ o decizie de protocol din 2017 a instituit un mecanism care să asigure dreptul la libera circulație în baya carnetului de elev și a legitimaţiei de serviciu), pe care partea transnistreană trebuie să îl respecte”.

Reprezentanții autorităților regionale au dat asigurări că elevii și profesorii vor putea fregventa liber școlile din Transnistria.

În ceea ce privește cei care „locuiesc pe teritoriul Moldovei, Chișinăul ar trebui să aibă informații despre ei, în vederea deciziilor părții transnistrene”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.08.07 19:00 David
    Bravo Cristina, esti luptator pentru interese patriei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.