Transnistria şi Găgăuzia

AMBASADORUL SUA A DONAT UN LOT DE TERMOMETRE ELECTRONICE FĂRĂ CONTACT PENTRU GRĂDINIŢELE DIN GĂGĂUZIA

16 septembrie, 2020

Ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan, a donat marţi un lot de termometre electronice fără contact pentru grădiniţele din Găgăuzia.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, diplomatul american şi administraţia autonomiei au fost întâmpinaţi de copiii de la grădiniţa "Solnîşko" din Comrat cu steguleţe de hârtie, mici copii ale drapelelor SUA, Moldovei şi Găgăuziei.

Potrivit başcanului Irina Vlah, nu cu mult timp în urmă, partea americană a oferit un lot semnificativ de echipamente medicale pentru toate spitalele din autonomie în care sunt tratate persoanele infectate cu COVID-19.

"Vizitaţi deseori Găgăuzia. În ultima noastră conversaţie am atins subiectul termometrelor şi aţi răspuns instantaneu. Dispozitivele de măsurare ne permit să monitorizăm situaţia copiilor din grădiniţe, a căror deschidere am aşteptat-o de mult timp. Atât părinţii, cât şi autorităţile au înţeles că grădiniţele trebuie deschise. Dar erau necesare instrumente de control. Le mulţumim partenerilor americani care ne ajută să rezolvăm problema combaterii pandemiei", a spus ea.

Diplomatul american a subliniat că "darul de astăzi este din partea guvernului SUA şi a întregului popor american".

"În Găgăuzia şi Moldova, precum şi în întreaga lume, se duce o luptă împotriva coronavirusului. Dar viaţa nu se opreşte, trebuie să continue şi copiii trebuie să meargă la grădiniţe şi să înveţe. SUA este pentru un parteneriat complex cu Republica Moldova şi suntem bucuroşi că am oferit acest ajutor în timp util. Interacţiunea cu autonomia va continua pe cea mai largă gamă de probleme. Începând de la asistenţa acordată agricultorilor în vederea exporturilor către UE şi până la instalarea sistemelor de canalizare în localităţile autonomiei", a spus ambasadorul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.16 11:34 Fima
    Dna Vlah iubeste Gagauzia, ce este evident pentru toti.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.