Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA CONSIDERĂ RETRAGEREA TRUPELOR RUSEȘTI „PREMATURĂ ȘI IMPOSIBILĂ”

02 decembrie, 2020

Transnistria consideră că transformarea operațiunii de menținere a păcii și retragerea trupelor rusești din regiune sunt „premature și imposibile în acest moment”.

Potrivit agenției INFOTAG, șeful Ministerului de Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, a spus acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune „Russia 24”, subliniind că „operațiunea de menținere a păcii este garantul păcii, precum și un element care oferă temeiuri pentru desfășurarea pașnică a procesului de negociere”.

„Operațiunea de menținere a păcii de 28 de ani și-a demonstrat eficacitatea și stabilitatea înaltă. În acordul de bază semnat la 21 iulie 1992, nu există elemente privind transformarea operațiunii de menținere a păcii, schimbarea formatului acesteia, o anumită misiune de observatori civili sub auspiciile OSCE. Fie acest acord este îndeplinit, iar pacea și securitatea domnesc pe ambele maluri ale Nistrului, fie una dintre părțile la acord îl părăsește. Și apoi, desigur, situația revine la începutul conflictului”, a spus el.

Potrivit lui, operațiunea de menținere a păcii „nu poate fi transformată până când conflictul nu este rezolvat și această poziție este susținută de toți participanții internaționali”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.