Transnistria şi Găgăuzia

PARLAMENTUL A VOTAT ÎN PRIMA LECTURĂ MAI MULTE PROIECTE DE LEGE

04 decembrie, 2020

Mai multe proiecte de lege au fost votate, în cadrul şedinţei plenare de astăzi, în prima lectură.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în special, au fost votate proiectul de modificare a Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri) din 23 decembrie 1994, proiectul de modificare şi completare a Legii privind administraţia publică locală şi Legii privind descentralizarea administrativă, precum şi proiectul de modificare a Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova.

Tot în prima lectură, a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică.

De asemenea, a fost votat proiectul de lege cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, în prima lectură.

Proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, de asemenea, a fost votat în lectura întâia.

Proiectele au fost aprobate fără raportul tradiţional, fără dezbateri, în pofida blocării tribunei parlamentare de către deputaţii Partidului "Acţiune şi Solidaritate" şi a Platformei "DA" şi strigătelor "Ruşine!" în adresa deputaţilor Partidului "ŞOR" şi Partidului Socialiştilor (PSRM).

Toate proiectele au fost susţinute de numărul minim necesar de deputaţi (51) din PSRM şi Platforma "Pentru Moldova".

De asemenea, a fost modificată componenţa Biroului Permanent, în cadrul căreia vor fi delegaţi deputaţii grupului "Pro Moldova" şi "Pentru Moldova" (Sergiu Sîrbu). Partidul Democrat din Moldova va fi reprezentat deja doar de un singur membru în Biroul Permanent.

Grupul "Pro Moldova" s-a abţinut, deocamdată, de la delegarea reprezentantului său în Biroul Permanent al Parlamentului. Liderul său, Andrian Candu, a subliniat încălcări grave ale Regulamentului de procedură al Parlamentului în momentul modificării componenţei Biroului. În special, el a menţionat că fracţiunea Partidului "ŞOR" are deja un reprezentant în Birou, partidul făcând parte şi din Platforma "Pentru Moldova". În plus, Regulamentul de procedură al Parlamentului interzice parlamentarilor să se alăture altor fracţiuni în termen de şase luni de la ieşirea din fracţiune şi, cu atât mai mult, să le reprezinte în Biroul Permanent al Parlamentului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.04 14:18 Nina
    Comu nujna tacaea spesca? Razve cito Soru...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.