Transnistria şi Găgăuzia

TIRASPOLUL CONSIDERĂ CĂ COMPORTAMENTUL REPREZENTANŢILOR MOLDOVEI LA CUC ESTE "AGRESIV ŞI SFIDĂTOR"

04 decembrie, 2020

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a cerut ca "toţi participanţii în procesul de pacificare din Zona de Securitate să fie informaţi despre abordarea neconstructivă şi comportamentul agresiv al reprezentanţilor părţii moldoveneşti în Comisia Unificată de Control (CUC)".

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat serviciul de presă a liderului regiunii, în urma unei întâlniri între Krasnoselski şi copreşedintele CUC din Transnistria, Oleg Belyakov, care a informat "despre situaţia în general şi despre întreruperea de către partea moldovenească a reuniunii de ieri a Comisiei".

Potrivit lui Belyakov, o serie de subiecte propuse de Moldova pe ordinea de zi a şedinţelor CUC "au un caracter politic pronunţat".

"Înţelegem persistenţa Moldovei, deoarece acesta este un anumit format internaţional. Nu le pasă dacă subiectul va fi inclus pe ordinea de zi. Este important pentru ei să-l prezinte în comunitatea internaţională, pentru a crea un precedent. Vedem în toate acestea, în primul rând, blocarea mecanismelor operaţiunii de menţinere a păcii", a spus copreşedintele CUC.

El a menţionat că "unii reprezentanţi ai părţii moldoveneşti îşi permit un comportament sfidător, lipsit de etică, trecând de la sabotaj general la atacuri personale".

Krasnoselski şi-a exprimat opinia că "păstrarea situaţiei existente sau agravarea acesteia poate duce la defalcarea mecanismului CUC şi a menţinerii păcii". În acest sens, el a cerut "să nu cedăm provocărilor, să consemnăm faptele refuzului unui dialog constructiv şi să continuăm să lucrăm pentru a asigura pacea şi securitatea pe pământul transnistrean".

"Pentru a preveni acţiunile distructive ale părţii moldoveneşti, care devin din ce în ce mai sistemice, şi consecinţele negative ale acestora, este necesar să pregătim informaţii despre ceea ce se întâmplă în CCM şi să le trimită tuturor participanţilor la procesul de menţinere a păcii. Inclusiv informarea oficială a ministrului Apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu", a spus liderul de la Tiraspol.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.04 19:06 Efim
    De ce ei tot tim sa ne fare recomandari? Cine sunt ei? Ei sunt separatisti si punctu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.