Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL A DISCUTAT LA MOSCOVA "COMPLEXUL DE ASISTENŢĂ RUSĂ ÎN TRANSNISTRIA"

16 decembrie, 2020

"Întregul complex de cooperare şi asistenţă rusă pentru Transnistria, de a menţine stabilitatea socio-economică în timpul pandemii" a fost discutat de viceministrul de externe al Federaţiei Ruse, Alexandr Pankin, în timpul unei întâlniri la Moscova cu şeful de la Tirapol Vadim Krasnoselsky.

Potrivit INFOTAG, ministerul rus de Externe a transmis că "a avut loc un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală din regiune, statutul şi perspectivele procesului de soluţionare transnistreană. A fost confirmat rolul în formatul de negociere 5 + 2.

Potrivit serviciului de presă al lui Krasnoselsky, unul dintre principalele subiecte de discuţie a fost situaţia actuală din procesul de negociere dintre Chişinău şi Tiraspol şi "şi-a exprimat îngrijorare reciprocă cu privire la stagnarea continuă a dialogului dintre părţi, asociată cu o scădere semnificativă a dinamicii şi eficacităţii la toate nivelurile".

Vorbind despre "aspectele de actualitate ale funcţionării operaţiunii de menţinere a păcii de pe Nistru", părţile au remarcat "eficienţa necondiţionată a misiunii, susţinând sprijinul mecanismului de menţinere a păcii existent şi al activităţii lui stabile".

În timpul vizitei sale la Moscova, liderul transnistrean s-a întâlnit şi cu vicepreşedintele Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei, fost ambasador rus în Moldova Farid Mukhametshin.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.16 10:31 Vasile
    Rusia sustina separatistii nostrii si din cauza asta noi nu petem sa rezolvam conflict.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.