Transnistria şi Găgăuzia

ȘEFUL MAEIE A EXPRIMAT SPERANȚA CĂ THOMAS MAYER-HARDING VA CONTINUA SĂ SUPRAVEGHEZE DECONTAREA TRANSNISTREANĂ

16 decembrie, 2020

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Aureliu Ciocoi și-a exprimat speranța că Thomas Mayr-Harding va continua şi în 2021 să supravegheze reglementarea conflictului transnistrean. După cum a declarat serviciul de presă al MAEIE pentru INFOTAG, el a spus acest lucru în timpul unei întâlniri cu ambasadorul austriac în RM Stella Avallone.

„Diplomații au vorbit şi despre procesul de soluționare transnistreană. În acest sens, ministrul de externe a subliniat expertiza ambasadorului Thomas Mayer-Harting, reprezentantului special al Președinției-în-exercițiu a OSCE, exprimând speranța că diplomatul austriac își va continua mandatul şi pe parcursul Președinției suedeze a organizației ”, se arată în comunicat.

Interlocutorii au subliniat, de asemenea, „interesul ambelor părți în aprofundarea cooperării bilaterale prin organizarea de consultări politice interministeriale la începutul anului viitor”.

Aureliu Ciocoi a mulțumit Austriei „pentru sprijinul consecvent acordat parcursului european al Moldovei, atât din punct de vedere politic, cât și prin asistența tehnică și financiară substanţială acordată țării noastre pe linia Cooperării Austriece pentru Dezvoltare”.

„Prin proiectele de asistență, implementate în Moldova, se contribuie la îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de viață ale cetățenilor și la modernizarea țării noastre”, a subliniat Ciocoi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.