Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE MOLDOVEI SE VA ÎNTÂLNI CU LIDERUL TRANSNISTRIEI, DACĂ VA FI NECESAR PENTRU A REZOLVA PROBLEMELE CETĂŢENILOR

18 ianuarie, 2021

Preşedintele Maia Sandu se va întâlni cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselsky, dacă va fi necesar pentru a rezolva problemele cetăţenilor. Potrivit INFOTAG, ea a spus acest lucru în timpul programului "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul televizat RTR-Moldova.

Ea a spus că încă nu are planuri pentru o astfel de întâlnire.

"Dacă este necesar să rezolv problemele cetăţenilor Moldovei, mă voi întâlni. Doar pentru a rezolva problemele cetăţenilor de pe cele două maluri ale Nistrului ", a spus preşedintele.

Potrivit acesteia, trebuie să se ajungă la un consens pentru a rezolva problema transnistreană.

"Avem nevoie de un plan general pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Nu poate exista un plan pentru una sau cealaltă parte. Aceasta este o întrebare prea serioasă. Avem nevoie de un consens al întregii societăţi, de un consens politic. Avem puncte de pârghie pentru a veni cu o soluţie. În primul rând, este o soluţionare paşnică a conflictului, politică şi diplomatică. În al doilea rând, este păstrarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional. În al treilea rând, este păstrarea funcţionalităţii statului nostru. Vrem să se îmbunătăţească calitatea vieţii pe ambele maluri. Există întrebări de principiu, dar cu toţii trebuie să găsim o soluţie împreună", a spus Sandu.

Răspunzând la întrebările jurnalistului, ea a spus că în viitorul apropiat va avea un consilier pe probleme de reintegrare, dar a refuzat să-i dea numele. Preşedintele a mai spus că în curând va fi numit un secretar al Consiliului Suprem de Securitate şi va fi actualizată componenţa consiliului, după care va avea loc prima sa şedinţă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.18 19:11 Raisa
    Da ce da asta pentru Moldova? Evident ca nimic!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.