Transnistria şi Găgăuzia

INTRAREA ÎN UCRAINA A AUTOMOBILELOR CU NUMERE TRANSNISTRENE VA FI INTERZISĂ DE LA 1 SEPTEMBRIE

23 februarie, 2021

Intrarea în Ucraina a vehiculelor cu înmatriculare transnistrene va fi interzisă. Acesta a fost unul din subiectele discutate ieri de premierul interimar al Moldovei, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko. După cum a fost comunicat pentru INFOTAG de către serviciul de presă al Ministerului de Externe, aceștia au remarcat importanța activităților comune de pe agenda relațiilor moldo-ucrainene.

Interlocutorii s-au referit la interacțiunea la frontiera de stat, cooperarea comercial-economică, realizarea unor proiecte de infrastructură

În timpul discuțiilor, au fost confirmate înţelegerile privind admiterea, începând cu 1 septembrie, în traficul rutier internațional doar a automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul „MD”, pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova.


După cum a informat anterior INFOTAG, această cerință trebuia să intre în vigoare pe 15 februarie 2021, dar guvernul moldovean a decis să o amâne, pentru a desfășura o campanie de informare a locuitorilor din regiune cu privire la necesitatea respectării regulilor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.02.23 16:16 David
    De ce trebue sa asteptem pina la 1 septembrie?
  2. 2021.02.23 16:19 Zosim
    Partenerul nostru bun trebue sa fie mai dur.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.