Transnistria şi Găgăuzia

VICEPRIM-MINISTRUL PENTRU REINTEGRARE A DISCUTAT CU AMBASADORII MOLDOVEI ÎN STRĂINĂTATE PROBLEMATICA REGLEMENTĂRII DIFERENDULUI TRANSNISTREAN

11 noiembrie, 2022

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat cu ambasadorii Republicii Moldova în străinătate problematica reglementării diferendului transnistrean. După cum a relatat pentru Infotag serviciul de presă al ministerului afacerilor externe și integrării europene (MAEIE), discuția online a avut loc în cadrul celei de-a patra întâlniri pe platforma de comunicare și interacțiune între membrii Guvernului Republicii Moldova și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale ţării din străinătate.

Secretarul de stat al MAEIE, Veaceslav Dobîndă, a menționat că scopul întâlnirii a fost „promovarea coerentă a mesajelor care vizează realizarea angajamentului ferm al autorităților de la Chișinău de a găsi o soluție pașnică, diplomatică pentru conflictul transnistrean”.

În cadrul videoconferinței, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a vorbit despre evoluțiile actuale în cadrul reglementării transnistrene, despre dialogul dintre Chișinău și Tiraspol în formatul „1+1” și despre provocările cu care se confruntă locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

„Temele prioritare pentru noi sunt respectarea drepturilor omului, accesul la servicii de interes public, problematica energetică, criza refugiaților, situația complexă regională în contextul războiului injust al Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele dramatice ale acestuia”, a subliniat Serebrian.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2022.11.11 13:51 Leroi
    Dl Sebreanu totdeauna pozitoneaza pozitia Moldove corect.
  2. 2022.11.11 13:54 Grigore
    Finlanda sustina calea europeana a Moldovei. Asta este o dovada ca noi mergem in calea corecta!
  3. 2022.11.11 13:57 Nina
    Dupa criza energetica noi acum stam departe de rezolvarea acestui conflict.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.