Transnistria şi Găgăuzia

VICEPRIM-MINISTRUL PENTRU REINTEGRARE ȘI AMBASADORUL KAZAHSTANULUI ÎN MOLDOVA AU DISCUTAT DESPRE REGLEMENTAREA DIFERENDULUI TRANSNISTREAN

23 noiembrie, 2022

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și ambasadorul Kazahstanului în Moldova, Almat Aidarbecov, au discutat despre situația reglementării transnistrene. După cum a comunicat pentru Infotag Biroul de reintegrare, în cadrul întâlnirii s-a procedat la un schimb de opinii cu privire la situația regională din Asia Centrală și Europa de Est în lumina evenimentelor recente, vulnerabilitățile de securitate, precum și consecințele războiului din Ucraina.

Serebrian s-a referit la „ultimele evoluții ce vizează relația Chișinăului și Tiraspolului, stadiul actual al interacțiunii pe platformele de comunicare existente și perspectivele de avansare a dialogului pe subiecte tehnice și umanitare”.

„Viceprim-ministrul l-a felicitat pe ambasadorul Aidarbekov pentru deschiderea Ambasadei Republicii Kazahstan în Republica Moldova și i-a urat succes în această poziție responsabilă”, se arată în mesaj.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.