Transnistria şi Găgăuzia

UN CONGRES DE LA TIRASPOL VA DECIDE SĂ-I ADRESEZE MOSCOVEI UN APEL CU RUGĂMINTEA DE A ACCEPTA TRANSNISTRIA ÎN COMPONENŢA RUSIEI

21 februarie, 2024

Un congres al deputaţilor de toate nivelurile este programat la Tiraspol pentru 28 februarie, a scris opozantul transnistrean Ghennadi Ciorba pe reţelele de socializare. El a menționat faptul că pe 29 februarie președintele rus, Vladimir Putin, i se va adresa Adunării federale de la Moscova.

După cum relatează „INFOTAG”, Ciorba exclude faptul că „ordinul cu privire la organizarea acestui congres a venit de la Moscova”.

El presupune că la forum urmează a fi „sonorizată o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului către Rusia să accepte Transnistria în componenţa Federației Ruse, iar pe 29 februarie Putin va anunța acest lucru în discursul său şi Adunarea, într-o manieră urgentă, va lua o decizie care să satisfacă cererea”.

Opozantul consideră că congresul se înscrie în mitingul de protest organizat recent la Tiraspol (împotriva presiunii economice din partea Moldovei - „I.”) și urmărește scopul de a „a arăta că oamenii din Transnistria, într-un impuls comun, condamnă autoritățile de Chișinău”.

„De aici şi declarația recentă a ministrului rus de externe Lavrov precum că Moscova nu-și va abandona în necazuri cetățenii care locuiesc în Transnistria”, menţionează Ciorba.

El le-a cerut deputaților din regiune să nu admită adoptarea unui apel care să-i dea lui Putin „dreptul legal de a lovi teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, sub orice pretext”.

„Doamnă președintă Sandu, anturajul dumneavoastră v-a speriat în toate modurile posibile că Rusia va lovi teritoriul Moldovei. Nu ați ținut cont de un singur lucru: psihologia conducerii actuale a Rusiei, în special a lui Putin, este foarte asemănătoare cu psihologia lui Hitler la sfârșitul anilor 30 ai secolului XX. Încercările de a liniști oameni precum Putin duc la un singur lucru - apetitul tot mai mare al agresorului. Continuaţi să trăiești în propria lume inventată, în care consilierii vă sperie și credeţi că toate problemele se vor rezolva dacă nu te atingi de ele”, a conchis Ciorba.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.02.21 13:25 David
    Asa ceva nu este posibila!!!
  2. 2024.02.21 13:31 Galina
    Ei vor se declara ca ei procedez in mod democratic? Eu nu cred in asa fel de democratie in Transnistria.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.