Transnistria şi Găgăuzia

AMBASADORUL SUA ÎN MOLDOVA S-A ÎNTÂLNIT CU STUDENȚII DIN GĂGĂUZIA

14 martie, 2024

Ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, s-a întâlnit cu studenții din Găgăuzia. Potrivit INFOTAG, ambasada a relatat acest lucru pe pagina sa de socializare.

La Colegiul Tehnic Agricol din satul Svetlîi, diplomatul s-a întâlnit cu studenții care învață să folosească platforme online pentru gestionarea întreprinderilor agricole și să piloteze drone și alte echipamente moderne. În această instituție de învățământ, guvernul SUA, prin intermediul Agenției USAID, sprijină transformarea digitală în agricultură.

”Ne apreciem parteneriatul cu locuitorii din Găgăuzia! În Comrat, ambasadorul s-a întâlnit cu conducerea Universității de Stat și, împreună cu asistentul programului Fulbright pentru predarea limbii engleze, Tigran Demurdjian, a participat la un club de conversație în limba engleză, unde a vorbit despre sistemul educațional din SUA. A fost minunat să revenim în Găgăuzia!”, se stipulează în mesajul ambasadei.

La aproape un an de la alegerile din Găgăuzia, nici ambasadorul SUA, nici alți diplomați nu s-au întâlnit niciodată cu guvernatorul Găgăuziei, Eugenia Guțul. Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, a declarat că diplomații nu se vor întâlni noul bașcan până când există motive să creadă că este asociat cu oligarhul fugar Ilan Șor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.15 14:19 David
    Se vada ca el ignoreaza si pe Constantinov, si pe Gutul, da iubeste pe gagauzilor...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.