Cultură şi sport

NUMĂRUL TURIȘTILOR STRĂINI CARE AU VIZITAT MOLDOVA S-A REDUS CU 15%

19 august, 2016

Situaţia politică şi financiar-economică complicată din Moldova nicidecum nu contribuie la atragerea turiştilor străini. În primul semestru al anului curent în Moldova au riscat să vină peste 5,7 mii de străini, ceea ce este cu 15% mai puţin decât în anul trecut.

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică au relatat pentru INFOTAG că peste jumătate din turiştii străini au ales Moldova ca destinaţie pentru odihnă şi agrement. În acest scop în ţară au sosit 3,9 mii de turişti (+3,7%), fapt ce demonstrează că republica a devenit mai atractivă din punct de vedere turistic.

Numărul celor care au venit în Moldova pentru tratament la sanatorii a crescut cu 29,1%, până la 222.

În acelaşi timp, numărul străinilor sosiţi în scopuri de afaceri şi profesionale s-a micşorat aproape de două ori, până la 1,2 mii. Acesta este un semnal îngrijorător pentru Guvern, care afirmă că în RM este un climat de afaceri şi investiţional favorabil.

Cei mai mulţi turişti au venit din România – 18,4% (+2,7 p.p.), Ucraina – 12% (-1,9 p.p.) şi Rusia – 11% (+0,7 p.p.)

Numărul cetăţenilor moldoveni care au plecat la odihnă peste hotare prin intermediul agenţiilor de turism din Moldova a scăzut cu aproape 11% faţă de anul trecut, până la 64,6 mii. Majoritatea absolută au plecat la odihnă (98,9%). Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să se odihnească în Turcia, în pofida situaţiei complicate din această ţară – 28,8% (-6 p.p.). De asemenea, moldovenii au călătorit în Bulgaria – 25,6% (la nivelul de anul trecut) şi România – 19% (+4 p.p.).

În turism intern au plecat 16,5 mii de locuitori ai Moldovei (+2,1 p.p.). Aproape jumătate din ei (48,9%) sunt din Chişinău.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.