Cultură şi sport

​PREGĂTIREA AGENŢILOR ECONOMICI MOLDOVENI VA DUCE LA DEZVOLTAREA TURISMULUI ŞI ATRAGEREA INVESTIŢIILOR

04 aprilie, 2017

Pregătirea managerilor şi specialiştilor va duce la dezvoltarea turismului în Moldova şi atragerea investiţiilor, consideră expertul Institutului de Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Viorel Chivriga.

Solicitat de reporterul agenției INFOTAG, el a spus că „nivelul înalt al calificării managerilor locali a fost atins graţie cooperării strânse şi schimbului de experienţă cu specialiştii străini în turismul de afaceri”.

„La aceasta a contribuit şi Forumul Autorităţilor Locale, care s-a desfăşurat la Cracovia la sfârşitul lunii martie, la acera u participat specialişti din Franţa, Albania. Rusia, Polonia şi Moldova. Asemenea forumuri se desfăşoară şi în RM, de exemplu, Forumul investiţional din Găgăuzia. Pentru a putea discuta chestiuni importante precum dezvoltarea comerţului şi creşterea investiţiilor, este necesar să avem experţi locali bine pregătiţi, care nu doar să poată atrage atenţia investitorilor străini, dar şi să devină un element de legătură între ei şi autorităţi”, a spus expertul.

Potrivit lui, partenerii străini sunt dispuşi să participe la dialog în vederea dezvoltării relaţiilor, inclusiv în domeniul turismului de afaceri.

INFOTAG precizează: Potrivit datelor Agenţiei Turismului a Moldovei, rata turismului internaţional a crescut cu 1% în anul 2016. Din cei 15,7 mii de cetăţeni străini care au vizitat Moldova, aproape 20% au venit în scop de afaceri (3,2 mii de oameni).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.06 14:03 Irina
    Nu cred ca asa si este in realitate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.