Cultură şi sport

​BARONUL ARTUR CERARI SUSŢINE CĂ EDUCAŢIA COPIILOR ESTE O PRIORITATE PENTRU ROMI

07 aprilie, 2017

Preşedintele Coaliţiei organizaţiilor nonguvernamentale ale romilor din Moldova, baronul Artur Cerari, susţine că prioritatea numărul unu pentru toţi romii este educaţia copiilor lor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, într-o conferinţă de presă cu tema „Romii în societatea modernă”, el a spus că „modul nomad de trai al romilor a influenţat negativ asupra nivelului de cultură al lor”.

„Iar învăţământul este o necesitate în societatea modernă. De asemenea, se menţin şi problemele ce ţin de discriminarea etnică. Deşi Moldova a avansat mult în apărarea drepturilor omului, această problemă încă nu este rezolvată. Noi însă lucrăm asupra acesteia. Tot mai mulţi copii romi obţin studii superioare, iar aceasta permite accelerarea integrării poporului nostru în societate. Avem consilieri în multe primării. Dacă vor fi declarate alegeri parlamentare anticipate, diaspora noastră neapărat va propune un candidat”, a promis Cerari.

El s-a pronunţat pentru „o vecinătate frăţească între toate popoarele”.

„Noi nu avem nevoie de revoluţii şi lovituri de stat. Noi suntem, în primul rând, meşteşugari, iar valorile noastre principale sunt familia şi educarea copiilor”, a spus baronul.

Vicepreşedintele asociaţiei obşteşti „Diaspora romilor din Belarus”, Artur Gomonov, a menţionat că şi în ţara sa „romii îşi dau tot mai des copiii la universităţi, prioritate având studiile economice”.

INFOTAG precizează: Pe 8 aprilie este marcată Ziua mondială a romilor. Potrivit datelor recensământului populaţiei din 2014, în Moldova locuiesc circa 13 mii de reprezentanţi ai etniei rome.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.07 16:34 Ivan
    Problema poate sa fie rezolvata numai cu ajutorul romilor.
  2. 2017.04.07 16:39 Violeta
    "prioritatea numărul unu pentru toţi romii este educaţia copiilor lor@. Frumos suna, realitatea este alta...
  3. 2017.04.07 16:39 Liviu
    Ce barba are alba!
  4. 2017.04.08 11:53 Vladut
    Baron horoso ustroilsea sebe.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.