Cultură şi sport

​FOCUL HARIC VA FI ADUS LA CHIŞINĂU SÂMBĂTĂ

10 aprilie, 2017

Focul Haric va fi adus la Chişinău sâmbătă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat jurnaliştilor Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir.

Potrivit lui, joi, delegaţia Mitropoliei Moldovei va merge la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua lumina sfântă. Din delegația pe care o va conduce fac parte zece persoane, printre care și Președintele Igor Dodon. El a menționat că Focul Haric va fi adus cu o cursă regulată, Chișinău – Tel-Aviv, iar toate cheltuielile vor fi suportate de Mitropolie.

La rândul său, Preşedintele a declarat pentru presă că, cel mai probabil, nu va putea merge la Ierusalim, căci intenţionează să meargă la Bişkek.

„Mi-aș dori foarte mult să merg, chiar am planificat împreună cu soția să mergem la Ierusalim, dar vedem, pentru că agenda s-ar putea schimba”, a declarat Dodon pentru presă.

El a menţionat că pe 14 aprilie se va afla la Bişkek, unde şefii statelor ţărilor Uniunii Economice Eurasiatice planifică să examineze cererea sa privind acordarea pentru Moldova a statutului de observator în cadrul UEE.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşti, Focul Haric va fi adus la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău. Lumina sfântă va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţara.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.10 17:35 Olga
    Putem sa facem asta si fara banii dl Filat...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.