Cultură şi sport

SÂMBĂTĂ, LA CHIŞINĂU SE VOR DESFĂŞURA UN ŞIR DE ACTIVITĂŢI CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A MUZEELOR

19 mai, 2017

Solicitată de INFOTAG, reprezentanta Muzeului Naţional de Artă a Moldovei, Natalia Popovici, cu această ocazie la muzeu va fi vernisată o expoziţie specială, formată din 160 de lucrări realizate în diferite tehnici.

"În această zi, muzeul va fi deschis până noaptea târziu, iar intrarea este liberă. La muzeu vor fi organizate mai multe recitaluri de muzică, susţinute de elevii liceului republican "Serghei Rahmaninov", de cuartetul Select Strings Quartet, de ansamblul de acordeonişti Concertino. Pentru copii va fi organizat jocul "Descoperă comorile Muzeului", iar doritorii vor putea fi portretizaţi prin schiţe în creion, cărbune şi altele", a spus ea.

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a pregătit o expoziţie de maşini şi motociclete de epocă. Colectivele artistice ale Centrului "Lăstărel" vor susţine un spectacol muzical-coreografic. La parterul muzeului vor fi proiectate filme documentare din cadrul festivalului internaţional "Cronograf". La ora 23.30 va avea loc flash-mob-ul "Muzeul din inima mea".

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală speră să-i surprindă plăcut pe vizitatorii săi printr-un program cultural de creaţie popular şi folclor. Aici se vor aduna reprezentanţii Uniunii Folcloriştilor din Moldova, vor avea loc expoziţii de instrumente muzicale populare, precum şi mai multe programe muzicale cu participarea ansamblurilor etnofolclorice din ţară.

Copiii vor putea participa la concursuri de cunoaştere a naturii şi vor face puzzle-uri tematice. Pe parcursul zilei vor avea loc ateliere de confecţionare a bijuteriilor tradiţionale, pieselor din ceramică, şi prelucrare artistică a lemnului, cu participarea meşterilor populari. În curtea muzeului vizitatorii vor putea admira o expoziţie de biciclete retro.

Pe 20 mai, intrarea în toate muzeele din Chişinău este gratuită.

INFOTAG precizează: Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc anual pe 18 mai.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.