Cultură şi sport

INVITATUL SPECIAL AL FESTIVALULUI DE MUZICĂ CLASICĂ ÎN AER LIBER DE LA BUTUCENI ESTE DIRIJORUL AUSTRIAC FRIEDRICH PFEIFFER

07 iunie, 2017

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică clasică în aer liber "descOperă" va avea loc în perioada 9-11 iunie, la Butuceni, Orheiul Vechi. În cadrul acestuia, peste 400 de artişti vor evolua sub conducerea cunoscutului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Surse din cadrul Ministerului Culturii au relatat pentru INFOTAG că oaspeţii sosiţi la eveniment, atât din întreaga ţară, cât şi de peste hotare, vor avea posibilitatea să descopere frumuseţea muzicii clasice într-un spaţiu rural, amfiteatrul natural, care este parte a Rezervaţiei cultural-naturale "Orheiul Vechi" şi asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică şi vocile soliştilor de operă.

În prima seară va avea loc un divertisment clasic "De la baroc la romantism" cu artiştii Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici". Opera "Carmen" de Georges Bizet va fi jucată în a doua seară de către artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu". Festivalul se va încheia cu un spectacol simfonic oferit de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici", în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss.

Participanţii la festival vor putea vizita rezervaţia "Orheiul Vechi", mănăstirea, chiliile în stâncă şi muzeul de istorie. Vinificatorii locali, artiştii plastici şi meşterii populari vor desfăşura ateliere de lucru şi expoziţii de artă populară.

Biletul pentru o zi costă 150 de lei, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri. Abonamentul pentru cele trei zile ale festivalului costă 300 de lei şi asigură accesul la toate evenimentele.

Scena îşi va schimba amplasarea în fiecare zi. Pe 9 iunie, orchestra va cânta în zona teatrului de vară, pe 10 iunie scena va fi amplasată în apropierea râului Răut, iar pe 11 iunie - la poalele stâncilor. După fiecare concert, oaspeţii se vor ospăta din bucatele tradiţionale moldoveneşti.

În perioada festivalului, la poalele stâncilor doritorii îşi vor putea instala corturi sau pot fi gazaţi în casele localnicilor.

Festivalul de muzică clasică în aer liber "descOperă" este organizat de Ministerul Culturii, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" şi Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" în parteneriat cu Publicis Moldova, cu suportul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova şi al partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Agenţia Suedeză pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (SIDA).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.