Cultură şi sport

MEMBRII FORMAŢIEI „DOREDOS” AU PRIMIT DISTINCŢII DE STAT DIN PARTEA PREŞEDINTELUI MOLDOVEI

20 septembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a înmânat, miercuri, distincţii de stat formaţiei „DoReDoS”, care a ocupat primul loc la concursul internaţional de muzică „Novaia volna” de la Soci.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Eugeniu Andrianov, Mariana Djundiet şi Sergiu Mîţa au fost distinşi cu titlul onorific de „Artist Emerit”, iar producătorului lor, Valeriu Djundiet, i-a fost conferită medalia „Meritul Civic”.

„Felicit formația „DoReDoS” pentru prestația excelentă şi locul I la Concursul internațional de cântec al tinerilor interpreți „Novaia Volna-2017”, care a avut loc la Soci, Federația Rusă! Astăzi, pentru succesele obținute la concurs, precum și pentru contribuție substanțială la promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova peste hotare, am conferit fiecărui membru al formației titlul onorific de „Artist Emerit”, iar producătorului colectivului artistic - medalia „Meritul Civic”. Sunteţi mândria Moldovei! Bravo!”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Formaţia „DoReDoS” este originară din oraşul transnistrean Rîbniţa, de aceea autorităţile autoproclamatei RMN consideră că această trupă e a lor. După ce au evoluat la Soci, membrii formaţiei s-au fotografiat cu drapelul Transnistriei, lucru pentru care au fost criticaţi de utilizatorii moldoveni ai reţelelor de socializare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.