Cultură şi sport

FLAUTISTUL ION ZAHARIA A MARCAT 55 DE ANI DE CARIERĂ MUZICALĂ PRINTR-UN CONCERT LA CATEDRALA ROMANO-CATOLICĂ DIN CHIŞINĂU

29 septembrie, 2017

Peste 100 de persoane, inclusiv reprezentanţi ai organizaţiilor culturale şi ai corpului diplomatic, au fost prezenţi la concertul organizat joi de flautistul Ion Zaharia, care în acest an marchează 55 de ani de carieră.

Potrivit reporterului INFOTAG, printre oaspeţi se numărau Ambasadorul Italiei în RM, Valeria Biagiotti, şi Ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin.

Concertul a fost organizat la catedrala romano-catolică „Providenţa Divină” din Chişinău şi s-a desfăşurat cu sprijinul companiei italiene „Halidon”.

În cadrul a concertului, Ion Zaharia și eleva sa, Anastasia Rotari, au interpretat pentru prima oară poemul muzical dramatic „Mierla”. Lucrarea, scrisă de Ion Zaharia, povestește despre sute de cetățeni moldoveni care au fost obligați să emigreze pentru a supraviețui și a-și ajuta familiile.

La concert a participat, de asemenea, soprana Lilia Şolomei, naistul Constantin Moscovici și ansamblul de acordeonişti „Concertino”.

Concertul marchează lansarea proiectului „Moldova”, implementat de compania Halidon, care intenționează să deschidă și să susțină talentele de pretutindeni unde se vorbeşte limbile română și rusă.

Directorul de proiect, Gianni Barbieri, a remarcat pentru INFOTAG că ideea proiectului a apărut acum un an, când a vizitat pentru prima oară Moldova.

„În Moldova există mulți artiști și oameni talentați, care, din păcate, nu prea sunt cunoscuți și apreciați la nivel regional și internațional. Sperăm că acest proiect va ajuta talentul moldovenesc să obțină recunoașterea internațională”, a declarat Gianni Barbieri.

INFOTAG precizează: Compania „Halidon” are 20 de ani de experiență în promovarea lucrărilor muzicale în întreaga lume. Cu un an în urmă, compania și-a propus să descopere, să susțină și să prezinte comunității muzicale internaționale muzicienii din Europa de Est. Compania a ales Chișinăul ca sediu principal.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.29 17:16 Grigore
    Moldova si cetatanii din RM au cu ce sa mindri!
  2. 2017.09.29 17:18 Fima
    La concert a fost ambasadorul Rusiei Muhamedsin, bravo Farit!!!
  3. 2017.09.29 17:20 Galina
    Este foarte bine ca Halidon face asa concerte, este bine, chear foarte bine.
  4. 2017.09.29 17:21 Liana
    De ce nu scrieti, dl Zaharia locueste in Moldova acum sau in Italia?
  5. 2017.10.01 10:53 Serafim
    Este ceva neobisnuit pentru noi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.