Cultură şi sport

ÎN MOLDOVA S-A DESFĂȘURAT FESTIVALUL FILMULUI JAPONEZ

09 octombrie, 2017

La sfârșitul săptămânii trecute, în Moldova a avut loc ediția a II-a a Festivalului Filmului Japonez. Potrivit agenției INFOTAG, în decurs de două zile, spectatorii au vizionat patru filme japoneze.

La deschiderea festivalului, ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii, a accentuat că actualul eveniment este dedicat aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia, care este sărbătorită în acest an.

„Pe tot parcursul acestor ani, relațiile de prietenie dintre statele noastre s-au dezvoltat încontinuu, au devenit mai intense în diverse domenii, inclusiv și cultura. Cunoștințele despre societate, cultură și viața din țară sunt baza relațiilor prietenoase bune și ne ajută să ne cunoaștem mai bine”, a spus diplomatul.

El a amintit că în anul trecut, la Chișinău a fost deschisă Ambasada Japoniei, iar la Tokyo a fost deschisă Ambasada Moldovei.

„Noi, angajații ambasadei, depunem efort pentru a dezvolta relațiile de prietenie dintre țările noastre, ca, în pofida distanței mari, să ne apropiem popoarele”, a spus Masanobu Yoshii.

În cadrul Festivalului s-au derulat filmele „Тhermae Romae”, „Povestea gătitului în stilul samurai”, „Mameshiba” și „Să nu mă supravegheze nimeni”. Filmele s-au derulat cu subtitrare în limbile română și rusă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.