Cultură şi sport

DE ZIUA NAȚIONALĂ DE ÎNVERZIRE A PLAIULUI, ÎN MOLDOVA VOR FI SĂDIŢI PESTE 3 MIL. DE COPACI

23 octombrie, 2017

De Ziua Națională de Înverzire a Plaiului, în Moldova vor fi sădiţi peste 3 mil. de copaci, a comunicat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că pe 28 octombrie în Republica Moldova începe campania prilejuită de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului, marcată în ţară deja de 22 de ani.

„Împreună cu Agenţia „Moldsilva”, am elaborat un plan de acţiuni, care presupune sădirea copacilor în fondul forestier. Puieţii vor fi sădiţi pe o suprafaţă de 555 de hectare, iar pe 250 de hectare vor avea loc lucrări de ajutorare a regenerării naturale”, a spus ministrul.

În primăvara curentă au fost plantate cu culturi silvice 394 de hectare, iar lucrările de ajutorare a regenerării naturale au fost efectuate pe o suprafață de 2,6 mii hectare.

„Îndemnăm cetăţenii, autorităţile centrale şi locale de toate nivelurile să participe la campanie, să se alăture angajaţilor „Moldsilva” şi ai ministerului pentru a sădi copaci în fondul forestier de stat. Pentru aceasta, instituţiilor de stat şi autorităţilor locale le va fi transmisă harta fondului forestier care necesită a fi reabilitat”, a spus Bîtca.

Directorul „Moldsilva”, Ion Haralampov, a menţionat că, în ultimii 10 ani, suprafaţa pădurilor în Moldova a crescut de la 8,5% la 10,2%, dar acest nivel oricum este unul mic. Ar fi de dorit ca Moldova să atingă nivelul ţărilor vecine, în special al României, unde această pondere este de 26%.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.23 17:23 Efim
    Eto nujno delati, eto pravilino, eto nujno deteam i vnucam...
  2. 2017.10.23 17:24 Vlad
    Noi asta facem bine si corect.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.