Cultură şi sport

APLICAŢIA MOBILĂ „MOLDOVA WINE ROUTE” A FOST ELABORATĂ CU SUSŢINEREA AGENŢIEI TURISMULUI

29 noiembrie, 2017

Pe piaţa turistică a fost lansată o nouă aplicaţie mobilă, „Moldova Wine Route”. Potrivit agenţiei INFOTAG, aceasta a fost elaborată de Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova şi Agenţia Turismului.

La prezentarea aplicaţiei, directorul general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a menţionat că „scopul strategiei de dezvoltare a turismului este de a moderniza industria prin intermediul tehnologiilor informaţionale”.

„Crearea aplicației este o acțiune binevenită și absolut necesară, dat fiind faptul că turismul vitivinicol este considerat cartea de vizită a Moldovei. Republica Moldova a fost desemnată de către Organizația Mondială a Turismului drept „Capitala Mondială a Turismului Vinicol în anul 2018”. De aceea, în septembrie anul viitor, aşteptăm peste 250 de experți oenologi din 70 de țări ale lumii, care vor participa la conferința globală a turismului vinicol şi vor avea astfel posibilitatea să beneficieze de servicii aplicaţiei”, susţine el.

Potrivit lui, aplicaţia este gratuită şi este accesibilă pentru turişti şi pentru locuitorii Moldovei în trei limbi: română, rusă şi engleză.

Aplicația oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și a celor mai populare 10 vinuri a fiecărei din acestea. Vinăriile incluse în aplicație sunt: „Cricova”, „Mileştii Mici”, „Château Vartely”, „Château Purcari”, „Castel Mimi”, „Asconi”, „Migdal-P”, „Brănești”, „Et Cetera”, Vinăria din Tiraspol „KVINT”, „KaraGani” și „Carpe Diem”. De asemenea, în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-bar-uri și wine-shop-uri din Chișinău.

Aplicația „Moldova Wine Route” este creată cu susţinerea financiară a Guvernului Germaniei.

„Moldova este o ţară cunoscută prin vinurile sale excelente şi prin tradiția de producere a vinului. Consolidarea turismului vitivinicol în Moldova va contribui la dezvoltarea economică a ţării. Sperăm că „Moldova Wine Route” va deveni un instrument util pentru călători şi va ajuta întreprinderile autohtone să-şi promoveze serviciile şi produsele. Pe lângă o istorie îndelungată și bogată de producere a vinului, Moldova are de oferit o experiență remarcabilă de degustare a vinului în sălile sale prestigioase de degustare, excursii ghidate, restaurante și cazări de primă clasă la faimoasele sale vinării”, a remarcat Kaethe Brakhan, lider de proiect în cadrul Programului Regional „Consolidarea turismului transfrontalier în Dunărea de Mijloc şi de Jos prin Centrul de Competenţă Dunăreană”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.