Cultură şi sport

LA MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ A FOST INAUGURATĂ EXPOZIȚIA „TALENTUL NU IA MITĂ. INTEGRITATEA ÎN IMAGINI”

18 ianuarie, 2018

Miercuri, la Muzeul Național de Artă a fost inaugurată expoziția „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”, la care au fost prezentate zeci de desene despre corupţie în viziunea tinerilor din Moldova.

Surse din cadrul muzeului au comunicat pentru INFOTAG că expoziţia este organizată la inițiativa Centrului Naţional Anticorupție și include cele mai bune lucrări ale elevilor care au participat la concursul de desen pe tema cultivării integrităţii în rândul tinerilor şi climatului zero toleranţă la corupţie în Republica Moldova.

„În cadrul concursului, 120 de elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ cu profil de artă plastică s-au întrecut în ilustrarea celor 12 de politici de asigurare a climatului de integritate instituţională: conflictul de interese, favoritismul, etica profesională a agenţilor publici”, a spus reprezentanta CNA, Victoria Timuș.

Potrivit ei, „tinerii din Moldova consideră că cel mai mult corupția este răspândită în educație, sănătate, politică și sectorul bancar”.

„Concursul de desen este o bună modalitate de a afla opinia tinerei generații privind situația din țară. Lucrările au fost evaluate de o comisie formată din reprezentanţi ai CNA, parteneri de dezvoltare şi mediul artistic. Câştigătorii concursului au fost premiaţi cu câte o tabletă grafică, iar lucrările acestora au fost incluse în „Calendarul integrităţii –2018”, a comunicat Timuș.

Expoziţia și concursul este organizat în cadrul campaniei de sensibilizare şi informare publică inițiată de CNA „Integritatea este Libertate”.

Expoziția este deschisă până pe 31 ianuarie, intrarea este liberă. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei și PNUD Moldova.

INFOTAG precizează: Centrul Național Anticorupție desfășoară concursuri de desen privind corupția începând cu 2015 și tipărește lucrările participanților pe timbre și calendare tematice.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.18 11:40 Maria
    Cine atunci e mita la noi in tara?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.