Cultură şi sport

MUZEUL DE ETNOGRAFIE ORGANIZEAZĂ UN PROGRAM DEDICAT „MĂRȚIȘORULUI”

20 februarie, 2018

În perioada 21 februarie – 2 martie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc un șir de activități dedicate Mărțișorului.

Solicitată de agenția INFOTAG, reprezentanta muzeului, Corina Rezneac, a spus că evenimentul are ca scop promovarea tradiției naționale și a Zilei Îndrăgostiților Dragobete, care se sărbătorește pe 24 februarie.

„Mărțișorul este inclus în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității de către Bulgaria, Macedonia, Moldova și România, iar această tradiție se sărbătorește la muzeu de 15 ani. Prin acest fapt vrem să păstrăm tradițiile vechi și frumoase”, a comunicat ea.

Potrivit ei, programul include activități precum expoziția „Mărțișorul – sărbătoarea primăverii”, master-clasuri de confecționare a mărțișoarelor, ateliere de artă aplicativă pentru copii, precum și un program al ansamblurilor de dans și cor din regiunile Moldovei.

Toate activitățile vor avea loc în incinta muzeului.

INFOTAG precizează: În fiecare an, pe 1 martie, în Moldova şi România este sărbătorit Mărţişorul, tradiţie străveche, care semnifică sosirea primăverii. Cu această ocazie. doamnelor si domnişoarelor li se oferă mărţişoare, simbol al binelui şi bunăstării.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.