Cultură şi sport

DEPARTAMENTUL „TELEFILM-CHIŞINĂU” VA LANSA ÎN ACEST AN 10 FILME DOCUMENTARE

21 februarie, 2018

Compania „Teleradio-Moldova” a deschis în cadrul departamentului „Telefilm-Chişinău” un studio care va produce în acest an 10 filme documentare, şase dintre care vor fi realizate cu sprijinul financiar al UE şi Consiliului Europei în cadrul proiectului „Promovarea libertății și pluralismului mass-media în Republica Moldova”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, la inaugurarea studioului, şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, a menţionat că „aceste filme vor permite ca generaţiile viitoare să afle imaginea reală a Moldovei contemporane, iar acest lucru este foarte important în contextul menţinerii patrimoniului cultural al republicii”.

Directorul „Telefilm-Chişinău”, Mircea Surdu, a spus că anul viitor filmografia din Moldova împlineşte 60 de ani.

„Vom încerca să ne ridicăm măcar pe aproape la înălțimea înaintașilor noștri, care au înființat acest studio. În anul 1987, în acest studio au lucrat 94 de angajați și au făcut 18 filme. Noi avem un proiect foarte ambițios. Am doar câțiva colegi care sunt angajați în studio, dar ei sunt oameni orchestră – noi filmăm, noi montăm”, a spus el.

„TeleFilm-Chișinău” a fost fondat în anul 1959, fiind o asociație de creație, producătoare de filme artistice, documentare si filme-concert. De aici s-au lansat în lumea cinematografiei numeroși regizori, scenariști. La „TeleFilm - Chișinău”, în anul 1986, renumitul regizor Emil Loteanu a realizat filmul „Luceafărul”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.21 10:09 Stanislav
    Totul depinde de la buget, daca statu nu da bani, atunci avem ce avem...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.