Cultură şi sport

CU SPRIJINUL FINANCIAR AL ROMÂNIEI, AUTORITĂȚILE CHIȘINĂULUI VOR RENOVA SCARA DIN PARCUL „VALEA MORILOR”

27 februarie, 2018

Autoritățile de la București vor acorda Chișinăului un grant în valoare de 920,4 mii euro pentru renovarea scării de granit din parcul „Valea Morilor”. Acordul transferului de bani a fost dat marți de către Consiliul Municipal Chișinău.

Potrivit agenției INFOTAG, proiectul prevede nu doar reconstrucția treptelor, dar și instalarea iluminatului, tăierea copacilor bătrâni. Reconstrucția se planifică a fi realizată timp de un an, până în martie 2019.

Lucrările fac parte din programul de sprijin al României „Reconstrucția parcului Valea Morilor”, cu un buget total de 54 mil. lei (2,6 mil. euro), dintre care contribuția bugetului Chișinăului este de numai 5%.

Unii consilieri au avut întrebări cu privire la acest proiect, în special socialistul Alexandr Odințov, care a subliniat că, „în 2016, bugetul lucrărilor de reparație a fost de 71 mil. lei, de aceea este nevoie ca Curtea de Conturi și Centrul Național Anticorupție să investigheze cum s-au cheltuit 20 mil. lei neplanificați”.

Consilierii au mai întrebat din ce resurse autoritățile Chișinăului intenționează să acopere contribuția sa la proiect, deoarece în bugetul pentru 2018 aceste resurse nu sunt prevăzute.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.