Cultură şi sport

ÎN MOLDOVA ŞI ROMÂNIA VA FI PLANTATĂ „PĂDUREA CENTENAR”

18 aprilie, 2018

Aniversarea celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România a fost marcată şi de instituţiile silvice ale Moldovei şi României. Astfel, în cele două ţări va fi plantată „Pădurea Centenar”.

Surse din cadrul agenţiei „Moldsilva” au comunicat pentru INFOTAG că acţiunea a fost lansată în ajun pe teritoriul ocolului silvic Bujor al întreprinderii „Hîncești-Silva”, lângă punctul vamal Leușeni, unde, pe o suprafață de 1,7 ha, au fost plantaţi plopi și frasini. În România, pe un teren amplasat între localitățile Crasna și Huși, comuna Crețești, au fost plantați 1918 stejari.

Potrivit directorului „Moldsilva”, Ion Haralampov, această acțiune simbolică este o responsabilitate pentru silvicultori, deoarece este o premieră și trebuie respectate cu strictețe toate lucrările silvice, fiindcă pădurea respectivă va contribui și la menținerea echilibrului ecologic în zona de frontieră, având și funcția de protecție a apelor râului Prut.

În mesajul de salut transmis colegilor din Republica Moldova, șeful serviciului de regenerare a pădurilor „Romsilva”, Mihai Daia, a menționat că acest eveniment „consolidează relațiile tradiționale și profesionale și contribuie la dezvoltarea unui bogat schimb de experiență”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.