Cultură şi sport

TRUPA DOREDOS A AJUNS ÎN FINALA CONCURSULUI EUROVISION-2018

11 mai, 2018

Reprezentanții Republicii Moldova, trupa DoReDos, a ajuns în finala concursului Eurovision-2018 după ce joi seara au evoluat cu succes în cea de-a doua semifinală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, numeroşii spectatori au întâmpinat cu aplauze piesa „My lucky day” („Ziua mea norocoasă”), compusă pentru reprezentanţii Moldovei de către interpretul rus Filip Kirkorov.

Afară de Moldova, dintre cei 17 participanți la cea de-a doua semifinală, în finală au ajuns Serbia, Ungaria, Ucraina, Suedia, Austria, Norvegia, Germania, Slovenia și Olanda. Rusia şi România nu s-au calificat.

După prima semifinală, care s-a desfăşurat marţi pe arena Altice din Lisabona, în finală au ajuns reprezentanții din Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda și Irlanda.

Moldova va evolua sub numărul 19 în marea finală Eurovision 2018, care va avea loc sâmbătă, pe 12 mai.

INFOTAG precizează: Eurovision Song Contest este un concurs internațional de cântece de estradă în rândul țărilor membre ale Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. Concursul se desfăşoară anual din 1956 și este unul dintre cele mai populare evenimente muzicale din lume, cu o audiență de până la 600 mil. de telespectatori.

Anul trecut, Moldova a fost reprezentată la concurs de trupa SunStroke Project cu piesa „Hey Mamma” și s-a plasat pe locul trei. Din 2005, de la începutul participării Moldovei la competiție, acesta este, deocamdată, cel mai bun rezultat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.13 13:30 eva
    Da, Filip Pedrosovici ceva a facut gresit...
  2. 2018.05.13 13:39 Anton
    De ce ei a luat numai locul zece? Nu este cinstit!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.