Cultură şi sport

LUNI, ÎN MOLDOVA A FOST DAT STARTUL NOULUI AN DE ÎNVĂȚĂMÂNT ȘCOLAR

03 septembrie, 2018

Luni, începe un nou an școlar în toate instituțiile de învățământ din Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, începutul anului şcolar 2018-2019 a fost marcat în toate instituțiile de învăţământ din țară, prin organizarea unor festivităţi la care au participat profesori, elevi, părinţi. Totodată, în multe instituții de învățământ la ceremonie au participat conducerea țării, deputați, miniștri, politicieni.

La început de an școlar, elevii și profesorii au fost felicitați de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Mă bucur să știu că în R. Moldova crește o generație ale cărei speranțe țin de un viitor prosper și fericit. Vreau să cred că această generație este perfect conștientă de faptul că împlinirea așteptărilor depinde în mare măsură și de perseverența și efortul lor”, a declarat ministrul.

Conform ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, tema pe care o vor discuta elevii la prima oră de diriginție în acest an este „Limba, istoria și pământul sunt cei trei piloni care țin o națiune – Ion Druța la cei 90 de ani împliniți”. În dispoziția semnată, se subliniază faptul că liniile de subiect ale primei lecții, trebuie să țină de biografia scriitorului, aportul său la valorile naționale și operele acestuia.

Conform planului aprobat de Ministerul Educației, prima jumătate a anului începe astăzi, 3 septembrie și va dura până la 21 decembrie 2018. A doua jumătate a anului va începe după sărbătorile de iarnă pe 9 ianuarie 2019 și se va încheia la 31 mai. Pentru clasele absolvente IX și XII, a doua jumătate a anului se va încheia la 24 mai 2019, și vor începe pregătirile pentru examene.

În R. Moldova activează 1243 instituții de învățământ primar și secundar obligatoriu. În clasa întîi, în acest an, au mers 35 mii de elevi, ceea ce este cu aproximativ două mii de elevi mai mult decât în anul precedent. În școli și licee, în total, vor studia aproximativ 300 mii de elevi, cu 20 mii mai puțin decât în anul precedent.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.03 14:01 Efim
    Bine ca inca mai avem elevii in tara...
  2. 2018.09.03 14:05 Victor
    Este bine chind tara este plina de zgomot care fac copii fereciti!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.