Cultură şi sport

ORGANIZATORII ZILEI VINULUI AU TRANSFERAT SĂRBĂTOAREA PE BAZĂ COMERCIALĂ

21 septembrie, 2018

Degustarea gratuită a vinurilor prezentate în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău de Ziua Vinului, pe 6-7 octombrie, va fi posibilă doar la prezentarea „Carnetului degustătorului”, care poate fi procurat cu 150 de lei, iar în ziua evenimentului acesta va costa 200 de lei.

Surse din cadrul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), care este unul dintre organizatorii oficiali ai evenimentului, au comunicat agenției INFOTAG că, anul acesta, sărbătoarea va „încuraja consumul moderat și responsabil de vin de calitate”, având genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

„Carnetul degustătorului” va oferi oaspeților un pahar ecologic, 100% reciclabil produs din tritan, însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar), astfel încât mâinile să fie libere; două bilete de călătorie pentru transportul public, pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă; o reducere de 20% la produsele cu logoul „Wine of Moldova” (chipiuri, tricouri, pahare de sticlă pentru degustare). De asemenea, datorită Carnetului, oaspeţii vor putea degusta 11 vinuri diferite și un vin favorit pe parcursul celor două zile ale sărbătorii din cele patru zone cu Indicație Geografică Protejată (IGP), fără a depăși limita admisibilă pentru un consum moderat”.

Restul vizitatorilor nu trebuie să spere că li se va oferi, ca în anii precedenți, degustare gratuită a vinului. Pentru totul vor trebui să plătească, să stea în rând, să caute un loc unde să poată bea şi mânca în linişte cu ocazia sărbătorii naționale.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.21 16:46 Stas
    Cred ca asta este un pas gresit?
  2. 2018.09.24 18:42 Filaret
    Nu cred ca popor sa fie de acord cu asa metoda... Ziua vinului asta nu numai bani si interes material... Dl Arpentin trebue sa stie despre asta!
  3. 2018.09.24 18:44 Vladimir
    De ce Pavel Filip nu spune nimic, ca guvernul inpotriva plata pentru intrarea pe piata adunarii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.