Cultură şi sport

SÂMBĂTĂ, LA CHIȘINĂU VA AVEA LOC A PATRA EDIȚIE A „OLYMPIC ECO FEST”

28 septembrie, 2018

Sâmbătă, în parcul Valea Morilor din capitală va avea loc a patra ediție a „Olympic ECO Fest”. Organizatorii evenimentului sunt Comitetul Naţional Olimpic (CNO) și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit agenției INFOTAG, președintele CNO, Nicolae Juravschi, a comunicat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că la festival se așteaptă participarea a circa 5-6 mii de amatori de sport. Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii Sportului European, organizate de UE. Moldova participă la ea pentru prima dată.

Solicitat de reporterul agenției INFOTAG, vicepreședintele CNO, Nicolae Peatac, a spus că deja 15 organizații sportive au anunțat că vor participa la festival, care se va desfăşura cu genericul „Practicăm sportul într-un mediu curat”.

Punctul culminant al festivalului este loteria Cupei „Canoe Juravschi – Reneischi”. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când renumiții canoiști Nicolae Juravschi și Victor Reneischi au câștigat de două ori la dublu canoe medalii de aur pe distanţele de 500 și 1000 de metri la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988.

Potrivit președintelui Federaţiei de Caiac-Canoe din Moldova, Iacob Buhnă, cererile de participare au fost depuse de către circa 200 de canoiști din Moldova, România, Rusia și Ucraina. Câștigătorii la diferite distanțe și la diferite categorii de vârstă vor primi medalii comemorative, diplome de onoare, cadouri valoroase. Iar sportivii care vor deveni cei mai buni la cursa de canoe pentru adulți pe distanța de 200 de metri vor prmi statuete de bronz ale lui Juravschi și Reneischi.

Membrul Comitetului Executiv al CNO, campioana olimpică la canotaj, Larisa Popova, a amintit că sâmbătă va fi marcată și Ziua Internațională a Inimii. În legătură cu acest fapt, specialiștii cardiologi vor măsura tensiunea doritorilor gratuit în parc și vor oferi consultații medicale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.28 12:56 David
    Asa si trebue, viata trebue sa fie chit mai activa!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.