Cultură şi sport

„ZIMBRU” S-A ALES CU CINCI ÎNFRÂNGERI TEHNICE DIN CAUZA UNUI JUCĂTOR DESCALIFICAT

01 octombrie, 2018

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a anulat rezultatele celor cinci meciuri cu participarea echipei „Zimbru” Chișinău la Campionatul Național de Fotbal din divizia națională. Despre aceasta a comunicat reporterului agenţiei INFOTAG președintele Comitetului de Competiţii al FMF, Ghenadie Lîsîi.

Potrivit lui, după rezultatele anulate, echipa s-a ales cu înfrângeri tehnice cu scorul de 0:3.

Decizia a fost luată de Comitet în baza demersului conducerii clubului de fotbal „Speranţa” (Nisporeni) pe motiv că la aceste meciuri a participat fotbalistul Alexandru Onica, care, la acel moment, trebuia să fie descalificat pentru numărul mare de avertismente primite.

Astfel, au fost anulate rezultatele meciurilor cu „Zaria” (4: 3, etapa 10), „Petrocub-Hînceşti” (1: 2, etapa 14), „Speranţa” (1: 0, etapa 18), „Dinamo-Auto” (1: 1, etapa 19) și „Sheriff” (0: 3, etapa 20). Astfel, echipa „Zimbru” a ratat șapte puncte şi a coborât pe penultimul loc în clasament, cu 18 puncte.

Totodată, clubul a fost amendat cu 18 mii lei, iar Onica a fost descalificat pentru încă două etape ale Diviziei Naționale.

O amendă de 5 mii lei a fost aplicată și FC „Dinamo-Auto” (Tiraspol), care l-a inclus pe Sandu Mateescu în cererea pentru meciurile din divizia națională, însă el trebuia să omită meciurile. Sancțiunile mai blânde sunt determinate de faptul că jucătorul nu a ieșit pe teren, aflându-se doar pe banca de rezervă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.