Cultură şi sport

LA JOCURILE OLIMPICE DE TINERET DIN ARGENTINA VOR EVOLUA 17 SPORTIVI DIN MOLDOVA

03 octombrie, 2018

O delegaţie de sportivi şi antrenori moldoveni au plecat miercuri la Buenos Aires pentru a participa la Jocurile Olimpice de Tineret, care se vor desfăşura în Argentina în perioada 6-18 octombrie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), au fost prezentaţi cei 17 cei mai buni sportivi moldoveni şi antrenorii lor, care au obţinut dreptul de a reprezenta Moldova la aceste competiţii de renume.

Dintre cele 36 de sporturi, sportivii moldoveni au câștigat dreptul de a participa la 10. Ei vor concura la probele de înot, lupte greco-romane, judo, atletism, tir şi tir cu arcul, canotaj, badminton și tenis de masă.

Pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc, vicecampionul Cupei Europei, Alex Vasilianov, va participa la un turneu modern de pentatlon. De asemenea, după mulți ani, reprezentantul Moldovei, Ivan Korşunov, va deveni participant la regata olimpică de canotaj (la ultimul campionat european el a ocupat locul cinci). Timp de trei zile, el va trebui să-și adapteze tehnica de vâslire pe apă liniștită, deoarece la Tiraspol el se antrenează pe apă curgătoare.

Portdrapelul Moldovei va fi luptătorul Alexandrin Guțu, campion mondial la stilul greco-roman la nivel de cadeți.

Cei 17 sportivi moldoveni reprezintă centre sportive din Chișinău (9), Tiraspol (3), Leova (2), Bălți (1), Cimișlia (1), Ștefan Vodă (1).

„Sperăm că sportivii noștri vor avea o evoluţie reuşită, căci în echipă sunt câștigători și premianţi ai campionatelor mondiale și europene. Totodată, comparativ cu federaţiile altor ţări, noi obţinem rezultate bune cu cheltuieli mici”, a declarat reporterilor șeful delegației, Nicolae Juravschi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.