Cultură şi sport

ÎN 2018, MARELE PREMIU ÎN DOMENIUL VITIVINICOL VA FI ACORDAT ÎNTREPRINDERII „SĂLCUȚA”

04 octombrie, 2018

În 2018, Marele Premiu în domeniul vitivinicol va fi acordat întreprinderii „Sălcuța” din raionul Căuşeni.

Potrivit agenţiei INFOTAG, această decizie a fost luată în ajun de Guvern, la propunerea unei comisii speciale de lucru, înființate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Premiul va fi înmânat companiei în acest weekend în Piața Marii Adunări Naţionale din Chișinău, în cadrul marcării Zilei Naționale a Vinului.

Marele Premiu a fost conferit pentru „merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, păstrarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”

Întreprinderea „Sălcuța”, creată în anul 1995 în baza vechii fabrici de vinuri din satul Sălcuţa, este unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri de înaltă calitate din Moldova şi este membru al Asociaţiei Vitivinicole a Regiunii Geografice Delimitate „Ştefan-Vodă”.

Timp de peste două decenii de activitate, „Sălcuţa”, a obţinut succese remarcabile în îmbunătăţirea calităţii produselor şi promovarea acestora pe noi pieţe de consum. Vinurile companiei sunt comercializate pe pieţele din Germania, România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ţările Baltice, Japonia, Belarus, Kazahstan, Ucraina, ţările din Africa.

În prezent, compania dispune de peste 250 hectare de viţă-de-vie, inclusiv plantate cu soiuri autohtone, şi produce vinuri în serii precum „Eno”, „Inima”, „Modern”, „Vinnaia doroga”, „Strugure”.

Doar în anul 2017, la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, compania a cucerit 10 medalii pentru merite deosebite.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.10 10:31 Maria
    Pacat ca dl Nicolae nu ajuns pina asa momentul placut...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.