Cultură şi sport

LIDERUL COMUNIŞTILOR MOLDOVENI L-A ÎNDEMNAT PE PREŞEDINTELE RUSIEI SĂ-L PREMIEZE PE HABIB NURMAGOMEDOV

10 octombrie, 2018

Preşedintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, i-a propus președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să-l premieze pe luptător rus Habib Nurmagomedov pentru victoria recenta asupra irlandezul Conor McGregor în lupta pentru titlul de campion UFC în Las Vegas.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta fostul președinte al Moldovei, care este un vechi fan al artelor marţiale, a declarat într-o scrisoare deschisă către Putin, menționând că apelul său „nu ţine de politică, nici de relațiile moldo-ruse”.

El a numit rezultatele luptei drept „o victorie remarcabilă pentru un nativ din Daghestan, care a realizat un adevărat eroism, dându-l de pământ pe irlandezul atât de lăudat, forțându-l să ceară milă”. Și acest lucru s-a întâmplat, după cum a menționat Voronin, de ziua de naștere a lui Putin.

În opinia liderului comuniștilor moldoveni, bătaia organizată de Nurmagomedov după luptă a fost cauzată de „numeroase provocări, atât împotriva viitorului câștigător, cât și împotriva patriei sale, Rusia”.

„Au fost obstrucționați unii lideri regionali, în special șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov. Aceste insulte au ieşit din cadrul bunului simţ și al competiţiei cinstite. Acestea nu s-au încheiat după luptă. Apoi insultele au ajuns la credința sportivului. Nu este surprinzător faptul că Habib nu și-a putut ţine nervii. Nimeni nu ar rezista. Și nu e treaba provocatorilor să evalueze presupusul său „comportament nesportiv” ”, consideră el.

Voronin și-a exprimat opinia că lupta „a demonstrat nu numai calități de luptă remarcabile ale maestrului rus, ci și o atitudine părtinitoare a Occidentului față de tot ce este legat de Rusia”.

El s-a arătat indignat în special de faptul că, „în pofida victoriei, luptătorul rus nu a primit onorariul bine meritat, nu i s-a acordat centura de campion, iar aceasta nu numai că nu este corect, ci și umilitor pentru un astfel de luptător remarcabil ca Habib și pentru o țară atât de măreaţă ca Rusia”.

Liderul PCRM consideră că, după ce Putin îl va premia Nurmagomedov, „mulți răufăcători ai Rusiei se vor convinge din nou că statul rus îşi poate aprecia eroii și nu permite nimănui să-i umilească”.

INFOTAG precizează: Pentru bătaia organizată după luptă, luptătorul rus riscă o amendă mare și descalificare pentru o anumită perioadă.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.11 09:57 Grigore
    Cui trebue asta, dl Voronin?
  2. 2018.10.11 10:00 Stas
    Putin ne prostit Voroninu 23 noeabrea 2003 goda. Nikogda!!!
  3. 2018.10.14 16:33 Viorel
    Vidno, cito Voronin caetsea za 23 noeabrea 2003 goda, cogda po ego vole bil sorvan vizit v Moldove Putina i podpisanie Memoranduma Kozaka.
  4. 2018.10.14 16:35 David
    Dl Voronin simte durarea de suflet , stiea ca a facut pas gresit.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.