Cultură şi sport

VINURILE DIN MOLDOVA AU PARTICIPAT LA O EXPOZIŢIE ÎN ORAȘUL FRANCEZ BORDEAUX

24 octombrie, 2018

În premieră, 21 de vinării reunite sub brandul vinicol de țară au participat la expoziția „Salon Food & Spirits” din în orașul francez Bordeaux, organizată de revista „Sommeliers International”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), în acest an, la eveniment au participat 59 de companii din întreaga lume.

„Prezența brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” la un eveniment desfășurat în una dintre cele mai importante regiuni vitivnicole mondiale nu poate să ne aducă decât beneficii. Am participat la expoziție cu vinuri create în zone unde clima este, practic, identică cu cea din Bordeaux. Sunt convins că pentru cunoscătorii francezi degustarea vinurilor moldovenești va fi o experiență cel puțin interesantă”, a declarat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

Potrivit lui, după încheierea expoziției din Franța, Vinul Moldovei a fost apreciat cu calificative maxime la concursul „Inside Spirits Competition”, organizat de revista „Sommeliers International”. În urma degustărilor și evaluărilor, 14 producători moldoveni au fost premiați. Prin urmare, brandul vinicol de țară și-a completat palmaresul cu două medalii de aur, opt de argint și cinci de bronz.

În marja expoziţei, Gheorghe Arpentin a avut o întrevedere cu unul dintre cei mai cunoscuți Master Somelier, președintele Asociației de Sommelier din Hong Kong și China, Nelson Chow. Discuțiile au culminat cu degustarea mai multor mostre de „Wine of Moldova” din soiurile indigene Fetească Albă și Feteasca Neagră.

„Vinul Moldovei se remarcă prin calitatea înaltă și poartă o amprentă deosebită și autentică, conferită de soiurile autohtone crescute pe podgoriile acestei țări. Aceste caracteristici, care constituie acel semn distinctiv, garantează vinurilor moldovenești o mare popularitate în China. Iar pentru ca Wine of Moldova să devină și mai solicitat pe una dintre cele mai mari piețe din lume, se cer a fi organizate evenimente ce au ca scop educarea consumatorilor locali”, a spus expertul chinez.

În cadrul dialogului, a fost stabilit și un parteneriat de colaborare pe piața chineză, unde companiile vinicole autohtone participă activ la cele mai mari expoziții și târguri de profil. În aprilie 2019, Nelson Chow va efectua o vizită în Moldova, urmând să-și aprofundeze cunoștințele despre Vinul Moldovei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.