Cultură şi sport

PREŞEDINTELE MOLDOVEI A PARTICIPAT LA CEREMONIA DE DESCHIDERE A CAMPIONATULUI MONDIAL DE ŞAH

09 noiembrie, 2018

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a participat la Londra la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Şah. Potrivit agenţiei INFOTAG, şeful statului a comunicat despre aceasta pe pagina sa de facebook.

În calitate de preşedinte al Federaţiei de Şah din Moldova, el l-a felicitat pe noul preşedinte al FIDE, Arkadi Dvorkovici, cu ocazia alegerii în această funcție,precum şi l-a felicitat și pe şahistul moldovean Viorel Bologan cu ocazia numirii sale în funcția de director executiv al Federației mondiale de șah.

În cadrul vizitei la Londra, el a avut o întrevedere cu ministrul de stat pentru politica comercială a Marii Britanii, George Hollingbery. Preşedintele Moldovei a menţionat că, pe parcursul a 26 de ani, după stabilirea relațiilor diplomatice, țările au semnat 15 acorduri bilaterale în diverse domenii.

„Relațiile comercial-economice dintre țările noastre se dezvoltă dinamic. Marea Britanie se regăsește printre cinci cei mai mari importatori de mărfuri moldovenești și printre cele patru țări UE cu care Moldova are soldul pozitiv în comerț. În 2017, volumul exporturilor în Regatul Unit a constituit $136 mil., în timp ce în 2016 a fost de $114 mil. Totodată, importurile s-au micșorat de la $62 mil. în 2016 până la $57 mil. în 2017”, a spus Dodon.

El a precizat că „o componentă esențială a relațiilor bilaterale ține de prezența unei comunități moldovenești semnificative în Britania – peste 35 mii de cetățeni ai RM”.

„În cadrul discuției cu domnul Hollingbery am subliniat necesitatea respectării unui echilibru în politica externă a Republicii Moldova. Am ținut să comunic partenerilor noștri britanici că Moldova intenționează să construiască relații reciproc avantajoase cu diferiți actori internaționali, fără ca să se implice în jocurile geopolitice ale altora”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.11 12:18 Horia
    Presedinte Moldovei dl Dodon arata la toata lumea ca el est5e democrat, deschis si progresiv.
  2. 2018.11.11 12:22 Eva
    Toate lumea socote daca socialistii perd alegerile 24 februarie dl Dodon perde autoritatea care el acum are.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.