Cultură şi sport

CHINA INVITĂ MEDIUL DE AFACERI DIN MOLDOVA SĂ PARTICIPE LA EXPOZIŢIA CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO 2019

04 decembrie, 2018

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze (RPC) în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a invitat mediul de afaceri moldovenesc să participe la a doua expoziție internațională China International Import EXPO 2019.

Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG, Ambasada Chinei în RM a desfăşurat luni seara o recepție, la care au fost invitaţi peste 100 de reprezentanți ai businessului din Moldova, ai Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, precum și reprezentanți ai Guvernului, în special secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Dragalin.

Ambasadorul Chinei a spus că expoziţia este o platformă „modernă şi comodă” pentru toţi agenţii economici care exportă sau planifică să-şi exporte producţia şi serviciile pe piaţa chineză.

„Expoziția China International Import EXPO 2019 nu este un solo, ci un cor mare pentru dezvoltarea în comun şi reciproc avantajoasă a comerţului internaţional”, a spus Zhang Yinghong, îndemnând reprezentanţii mediului de afaceri din Moldova să dezvolte mai activ comerţul cu China.

Orice persoană care dorește să participe la expoziția China International Import EXPO 2019 poate primi la Ambasada Chinei în Republica Moldova informații detaliate despre condițiile de participare.

Potrivit lui Zhang Yinghong, mulți agenți economici din Moldova produc produse unice, care au un potențial de export ridicat.

„Cererea pentru vinurile moldovenești unice, precum și pentru alte produse moldovenești crește pe piața chineză”, a afirmat diplomatul, afirmând că, de la începutul anului 2018, exporturile moldovenești în China depășesc 12 milioane dolari, fiind în creștere cu 12,6% față de aceeași perioadă a anului 2017

În prezent, procesul de primire a cererilor și înregistrarea pentru expoziția China International Import EXPO 2019 a început deja. Pentru mai multe informații despre participarea la expoziție puteţi accesa https://www.ciie.org/ciie/f/book/index/?locale = en

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.