Cultură şi sport

LA CHIŞINĂU A ÎNCEPUT FESTIVALUL DE TEHNICĂ ROBOTICĂ INNOVATIC FEST ROBOSHOW

01 martie, 2019

Vineri, la Chişinău a început festivalul de tehnică robotică Innovatic Fest Roboshow. Evenimentul se desfăşoară în perioada 1-10 martie la Muzeul Naţional de Istorie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, oaspeții festivalului vor putea să-l vadă pe robotul actor Thespian, care cântă, recită poezii și comunică cu cei din jurul lui. Un alt robot, PromoBot, poate face prezentări, oferi consultații, excursii și lecții. El recunoaște limba vorbită și emoțiile celor din jur. De asemenea, la expoziție participă Robotul Păianjen, echipat cu șase labe care îi permit cu ușurință să treacă peste tot felul de obstacole.

Totodată, la festival va fi prezent şi robotul Titan, care are o înălţime de doi metri. El a fost elaborat pentru a interacționa cu oamenii, inclusiv pe scenă. Acest robot a participat de mai multe ori la programe și evenimente de televiziune, inclusiv la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci în 2014. În total, la festival sunt prezentaţi circa 30 de modele de roboți.

În cadrul Innovatic Fest Roboshow sunt deschise zone interactive cu utilizarea tehnologiei virtuale și a realităţii augmentate.

Intrarea la evenimente este cu plată: de la 90 la 150 de lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.